ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο αθλητικός σύλλογος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ υποστηρίζει τη διάδοση, ανάπτυξη, εκπαίδευση και φιλοσοφία της τέχνης του Κουνγκ Φου – Γουσου. Προσπαθεί να μεταδώσει στους αθλητές της δεξιότητες σχετικά με το άθλημα, τη φιλοσοφία, τα μυστικά και τις αρετές του. Η δέσμευσή μας είναι να ενισχυθεί η εικόνα μας και να διαδώσουμε τις ικανότητες των αθλητών μας, επιδιώκοντας παράλληλα τη διατήρησή μας στους καλύτερους συλλόγους της χώρας.

Έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από ενεργά μέλη του συλλόγου και ασχολείται πολύ συστηματικά με τη λειτουργία του, προσφέροντας  εθελοντική εργασία για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στο πλαίσιο του σκοπού και της φύσης του συλλόγου.

Τα μέλη και οι αθλητές μας είναι άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη του Κουνγκ Φου και μοιράζονται τις αξίες της άμιλλας, της ομαδικότητας, του σεβασμού, της πειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης. 

Έτσι, με τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν μέσα και έξω από τη σχολή, δείχνουμε πως ο σύλλογος αποτελείται από Δάσκαλο και εκπαιδευτές που διδάσκουν τους αθλητές και τους βοηθούν να ξεπερνούν προβλήματα τεχνικά και σωματικά. Επίσης τους ενθαρρύνουν να νικήσουν τις αδυναμίες του εαυτού τους, ώστε  να μην ξεχνούν ότι το Κουνγκ Φου προσαρμόζεται επάνω μας και όχι εμείς σ' αυτό.

Δ.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΑΓΩΤΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΒΑΤΖΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΦΟΡΟΣ ΨΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΤΖΑΚΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Η Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου ιδρύθηκε το 1986. Στα πρώτα χρόνια ως ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια ως αθλητικός σύλλογος. Στόχος, η διάδοση, ανάπτυξη, εκπαίδευση και φιλοσοφία της τέχνης του Κουνγκ Φου - Γουσου, με έδρα την Μυτιλήνη Λέσβου και κάτω από την καθοδήγηση του Δασκάλου Γιώργου Βατζάκα  προπονητή Γ.Γ. Αθλητισμού και Ευρωπαϊκού κριτή.

 

Στην Ακαδημία διδάσκονται παραδοσιακά στυλ, Χουνγκ Γκαρ 5 ζώων, Χουνγκ Γκαρ Τίγρης και γερανός, Βόρειο Σαολίν Κουνγκ Φου, Τζιού Τσουάν (στυλ μεθυσμένου), Γουίνγκ Τσαν Κουνγκ Φου και όπλα όπως κοντάρι, Νουν Τσακου, Πλατύ σπαθί, Κινέζικο Τονφα, Βεντάλια, Λόγχη και Διεθνή στιλ Γουσου, Ναν Τσουαν, Τσανγκ Τσουαν, Ναν Γκουν, Γκουν Σου.

 

Η Ακαδημία είναι από τα πρώτα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου η οποία είναι μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γουσου και αναγνωρισμένη από την Γ.Γ. Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έχει λάβει μέρος σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και σε πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά, κατακτώντας πολλά χρυσά μετάλλια. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ακαδημία άνοιξε με επίδειξη την αυλαία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου στην Αθήνα το 1998.

Για περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να τις στείλετε στη Σελίδα επικοινωνίας