ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Sifu Βατζάκας Π. Γεώργιος - 6o Duan - Προπονητής Γ.Γ.Α. - Taolu European Judges

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1963. Με τον αθλητισμό ξεκίνησε από παιδική ηλικία σε διάφορα αθλήματα, όμως τον κέρδισαν οι πολεμικές τέχνες και ιδιαίτερα οι κινέζικες πολεμικές τέχνες.
Η αγάπη για το Κουνγκ Φου είναι τόσο μεγάλη που από το 1976 μελετά σειρά περιοδικών όπως «Master Kung Fu» και εκπαιδεύεται καθημερινά υπό την επίβλεψη του Sifu Τζανή Παναγιώτη έως και το 1979. 

Το 1984 εκπαιδεύεται στη Σχολή του Κυρίου Τάσου Ανδρεάδη στον Πειραιά, υπό την επίβλεψη του Sifu George Kontras στο στιλ του «Wing Chan Kung Fu» και στο «Βόρειο Σαολίν (North Shaolin Kung Fu). 

Το 1986 βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του Grand Master Hung Ti Chen στην Ιταλία και εκπαιδεύεται στο στιλ του Hung Gar πέντε ζώων καθώς επίσης και στο στιλ Hung Gar Τίγρη και Γερανός απόπου κατακτά και τη μαύρη ζώνη.

Το 1986 λαμβάνει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Open Style στο Τορίνο της Ιταλίας κατακτώντας την 1η Θέση στην κατηγορία Νότια Taolu ανδρών.

To 1987 λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Open Style στη Λιόν της Γαλλίας κατακτώντας τη 1η θέση στην κατηγορία semi contact 65 - 69 kg.

Το 1987 ξεκινά την προπονητική του καριέρα ως προπονητής και διευθυντής ιδιωτικής Σχολής Κουνγκ Φου στη Μυτιλήνη.

Το 1994 μαζί με μια ομάδα υποστηρικτών της τέχνης ιδρύει τον αθλητικό σύλλογο (Ακαδημία Κουνγκ Φου ΒΑ Αιγαίου) για εκπαίδευση και διάδοση της τέχνης του Κουνγκ Φου στη Λέσβο. Παράλληλα ο σύλλογος γίνεται μέλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου και ίδιος εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας έως και το 1998.

Το 1995 συνοδεύει μαζί με τον Πρόεδρο Κο Αθανασίου Δημήτριο την Εθνική Ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όπου κατέκτησαν πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Το 1996 μαζί με τον Πρόεδρο Κο Αθανασίου Δημήτριο και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου συνοδεύει την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη της Ιταλίας όπου κατέκτησαν πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Το 1998 διοργανώνει ομάδα επίδειξης για να ανοίξει την αυλαία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γουσου Κουνγκ Φου στην Αθήνα. Στην ίδια χρονιά κατακτά τον τίτλο του ευρωπαϊκού κριτή.

Το 2003 κατακτά τον τίτλο του Προπονητή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το άθλημα του Γουσου Κουνγκ Φου της μάχης Σαν Σόου καθώς και της μάχης Σεμι Κοντακτ.

Toν Οκτώβριο του 2008 στη Βαρσοβία της Πολωνίας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκπαιδεύοντας ως προπονητής την αθλήτρια Γεωργαλά Κατερίνα η οποία κατακτά την τρίτη θέση στη νότια γροθιά, χάλκινο μετάλλιο και την τέταρτη θέση στον νότιο κοντάρι.

Τον Νοέμβριο του 2008 η ίδια αθλήτρια κάτω από την εκπαίδευση του προπονητή της, στη πόλη Σιγιάν της Κίνας, παγκόσμιο πρωτάθλημα παραδοσιακών συστημάτων, κατακτά την τρίτη θέση, χάλκινο μετάλλιο στο νότιο κοντάρι και την τέταρτη θέση στη νότια γροθιά.

Τον Μάιο του 2017 στην Τιφλίδα της Γεωργίας στο 4ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκπαιδεύοντας ως προπονητής τον αθλητή Κλάβα Γεώργιο ο οποίος κατέκτησε την 3 θέση, χάλκινο μετάλλιο στα μακριά παραδοσιακά όπλα.

Τον Νοέμβριο του 2017 στο 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πόλη Εμεϊσάν της Κίνας ως προπονητής, εκπαίδευσε τον αθλητή Κλάβα Γεώργιο ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Νότια παραδοσιακή γροθιά και την τέταρτη θέση στην κατηγορία μακριά παραδοσιακά όπλα

Τον Απρίλιο του 2019 στην Μόσχα της Ρωσίας στο 5ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκπαιδεύοντας ως προπονητής τον αθλητή Νησιώτη Νικόλαο ο οποίος κατέκτησε την 3 θέση, χάλκινο μετάλλιο στα μακριά παραδοσιακά όπλα.

Τον Ιούνιο του 2019 στο 8ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πόλη Εμεϊσάν της Κίνας ως προπονητής, εκπαίδευσε τον αθλητή Νησιώτη Νικόλαο ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Νότια παραδοσιακή γροθιά και την δεύτερη θέση στην κατηγορία μακριά παραδοσιακά όπλα.

Με την αγάπη του για την τέχνη του Κουνγκ Φου κατάφερε την ποιοτική διάδοση της τέχνης σε όλη τη Λέσβο και γενικά στην Ελλάδα. Εκπαίδευσε και εκπαιδεύει αθλητές με σημαντικές διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση Ελλήνων και ξένων Δασκάλων στις πολεμικές τέχνες.