ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ (EMEISHAN ΚΙΝΑ)

"Δεύτερος στον κόσμο ο Γεώργιος Κλάβας"

Ο αθλητής της Ακαδημίας Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου, Γεώργιος Κλάβας, κατέκτησε επάξια τη 2η θέση στο 7ο Παγκόσμιο Παραδοσιακό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου στην πόλη Emeishan της Κίνας, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 4.000 αθλητές από κάθε γωνιά της γης. 

Έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας και σκληρής προσπάθειας, ο Γεώργιος Κλάβας, κάτοχος μαύρης ζώνης και ενεργός αθλητής της Ακαδημίας, κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από μία κατηγορία 19 αθλητών, εκτελώντας Νότια Παραδοσιακή φόρμα (Χουνγκ Γκαρ). Με την τελική του βαθμολογία να αγγίζει το 8.92 , ο 17χρονος αθλητής δεν κατάφερε μόνο να ανέβει στο 2ο βάθρο και να φορέσει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και να κάνει περήφανους όλους τους απανταχού Έλληνες, καθώς και το νησί του. Επίσης να επισημάνουμε πως κατέκτησε και την 4η θέση στην κατηγορία Νότιο Κοντάρι, ανάμεσα σε 9 αθλητές από όλο τον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικές δυσκολίες που ανάγκασαν τους αθλητές να ταξιδεψουν χωρίς το προπονητή τους, δεν αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο, αφού ο Γιώργος πανηγύρισε παρέα με τη γαλανόλευκη τη διάκρισή του. Ακόμη, πηγή της επιτυχίας του ήταν η βοήθεια και στήριξη που έλαβε από τους γονείς του για το υπερπόντιο αυτό ταξίδι, η σκληρή δουλειά που  κατέβαλε ο Δάσκαλος και προπονητής του Γεώργιος Βατζάκας, καθώς και η στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου για να εκπροσωπηθεί η ελληνική αποστολή.

 

Η Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου με τη σειρά της, συγχαίρει τον αθλητή της για τη σημαντική διάκρισή του και είναι περήφανη που εκπροσώπευσε επάξια την Ακαδημία και την Ελληνική Ομοσπονδία σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.